OplevBarcelona.dk - Din rejseguide til Barcelona
Forside Costa del Sol

Blomsterbyen Malaga

Malaga er hjemsted for Pablo Picasso (det synes ligesom alle fordringer Pablo Picasso) og den smukke Antonio Banderas, også kendt som Zorro og Puss i Boots. Men Malaga har en lang og berømte historie fyldt med individualisme og overlevelse. Ligesom alle større by i Andalusien, det var besat af maurerne indtil det 15. århundrede, og senere lidt pirat angreb, men ikke så meget som mange andalusiske kyst-byer. Det blev en stor købmand center, som kan ses hvis man ser rundt La Alcazaba, det arkæologiske museum i byen, som engang var en maurisk borg.

Slottet i nærheden, i dag en Parador (statsejede hotel), blev genopbygget af maurerne, og har overblik synspunkter i det område, du kan forvente. I det 19. århundrede, Malaga var en vinter udvej, berømt for sin grundighed og spansk elegance . Parken nær Calle Alameda indeholder en af de bedste botaniske samlinger i Europa, og blev først bygget i denne periode. Om vinteren, kan du se udendørs koncerter her hver søndag.

Mens vandre rundt i byen, kan du også se gallerier med Picasso's værker, herunder Museum of Fine Arts i nærheden af katedralen. Plaza Merced er hvor Picassos fødested er beliggende, i dag et arkiv til ære for hans liv og hans arbejde, og gratis for offentligheden.

De vigtigste teater her er Teatro Cervantes. Antonio Banderas startede sin karriere her, og hvis du er heldig vil du løbe ind i ham under en af hans besøg i hjemmet.

Malaga's restauranter er udmærkede, too. Mest socialisering foregår på spise-virksomheder, og priserne er ganske rimeligt på de fleste af dem. Tapas er fælles. Pescaito frito Pescaíto frito (stegt fisk assortimenter herunder sardiner og mulle) er den mest almindelige parabol. Du får de friskeste i El Palo, en typisk lille fiskerby.

På Calle Larios, vil du finde alle de bedste butikker og moderne dele af Malaga, men det er også en af de bedste steder at begynde at udforske, da de fleste af de små gader og plazas er nemme at nå fra her. Renæssancen katedralen her tilbyder guidede ture hver dag. Og det er hvor du vil finde den Alameda Gardens såvel. Den Jardines de la Concepcion er også tæt på.

Tropiske og subtropiske planter bugne med spektakulære palmer og strålende blomster. En gåtur gennem disse haver kan køling og afslappende. Hvis du vil gerne have nogle venerability med din haver, prøv El Retiro de flosse Alonso de Chirriana, den ældste haver omkring Malaga, stammer fra 1669. La Sirena og La Cascada og Ria er andre offentlige haver, fyldt med exotics gerne avocado træer og høje cypresser. La Retiro, en anden have, er privatejet nu og ikke længere offentligt tilgængelig.

Mod nord, kan du finde de Hacienda de San Jose, stammer fra det 18. århundrede og i besiddelse af en royal palme træ fra Cuba. Og Finca La Concepcion også eksotiske planter fra den nye verden, herunder et chilensk Palm, Ficus, og subtropiske blomstrende planter.